Har du spørsmål? Bare ta kontakt via fordampere@outlook.com eller Facebook.com/fordampere.  Ellers les videre og se om du finner svarene på noen «frequently asked questions»:

————————————————————————

Q. Hva er historien bak nettbutikken?

A.  Stiftet 2020 i Oslo etter alvorlig sykdom med målet å hjelpe folkehelsen og bidra til lindring i andre pasienter som lider, gjennom å tilby Norges beste utvalg, priser og service i fordampere til medisinsk bruk, med mindre profitt enn konkurrentene.  Inspirert av Nederlandske «De Verdamper», og første og eneste i Norge å selge Verdamper-merket under eksklusiv lands-avtale.

Fordampere.no er en underenhet av et mindre foretak som driver med tjenester innenfor friluftsliv, idrett, helse og velvære (med oppdrag gjennom nasjonale foreninger, idrettsklubber og private aktører).

————————————————————————

Q. Hvordan foregår bestillinger og betaling?

A.  Kunden sender inn en bestilling via handlekurv og checkout på nettsiden, eller å sende Epost eller Facebook-melding.  Kunden får deretter en E-faktura og betalings-forespørsel i Vipps, eller kan velge å betale E-fakturan via bankoverføring hvis de foretrekker.  Kunden får spøringsnummeret fra Posten Norgespakke når varene sendes i posten fra Oslo vanligvis i løpet av 24 timer etter betaling.  Ellers kan de avtale fysisk oppmøte i Bydel Gamle Oslo å bytte varen mot betaling, enten i kontant eller vipps.

————————————————————————

Q. Hvorfor er det ingen kortbetaling på nettsiden lengre?

A.  Kortbetaling ble deaktivert pga 5 forskjellige leverandører av VISA og Mastercard betalingstjenester for nettbutikker i Norge alle forby avtaler på nettsider som nevner forbudne ord som «fordampere» og «medisinsk cannabis».  Men siden bedriften følger 100% norsk lov og fører regnskap og betaler MVA til staten og jobber med mye annet forskjellig det er lov å ta imot betalinger via bedriftskonto, E-faktura, kontant og Vipps#.

————————————————————————

Q. Hvilken vapourizers er best og anbefales?

A.  Alle.  Spørs på personlig smak, bosituasjon, forbruk, økonomi og mange andre faktorer.  Men kort svart; Verdamper, Volcano, Arizer, Mighty, MIghty+, PAX (eller Boundless og Flowermate og G-pen og Arizer for lavpris under 2000kr), og Stundenglass vannpiper/water-bongs.  Også MagicalButter maskin for å lage olje, ekstrakt og hudkrem, og Krush grinders.

Les gjerne hele Fordampere.no sin vapourizer guide her: https://fordampere.no/vapourizer-guide/

————————————————————————

Q. Bestillingen haster; kan jeg få produktene samme dag eller neste?

A.  Vi kan oftest møte deg i Gamle Oslo samme dag eller neste, avhengig av andre planer, bare ta kontakt.  Ellers for resten av Norge, vanlig posten med sporing på 100-150kr tar 2-5 arbeidsdager (men noen ganger opptil flere uker eller maks en måned).  Hvis du trenger neste-dag hastesending fra posten som garanterer levering i 24-48 timer dette koster rundt 1200kr, avhengig av hvor i landet.

————————————————————————

Q. Kan pakken sendes diskret?

A. Ja alle sendinger er sendt diskret, uten å nevne fordampere på pakken.

————————————————————————

Q. Hvor mange kunder har handlet gjennom bedriften?

A. 300+ fordampere siden 2020.  Men bedriften har jobbet på andre typer oppdrag for tusenvis av mennesker (f.eks aktivitetsledelse i friluftsliv og idrett).

————————————————————————

Q. Hvilken fordampere selges flest av?

Bestselgende er PAX 3, Arizer Solo II, Boundless CFX, Stundenglass vannpiper/water-bongs, og alt fra Storz & Bickel av Volcano, Mighty, Mighty+ (også noe G-pen, Flowermate, DaVinci, Dynavap m.fl).  Også Magical Butter Machine for ekstrakt og edibles, og Krush Grinders.

————————————————————————

Q. Hva er forskjellen mellom PAX 2, PAX 3 og PAX 3 Complete kit?

A. PAX 2 er en eldre versjon uten bluetooth, og i kun 2 farger (svart eller sølv).  PAX 3 er nyere med bluetooth-teknologi der temperaturen kan også kontrolleres fra en mobil-app, og finnes i 4 farger (Onyx, Sage, Burgundy, og Sand).  PAX 3 Complete Kit inkluderer også flere tilbehør; konsentrat-insert, multi-tool, lid, munnstykke osv, og finnes i 8 farger (samme som PAX 3 plus limited edition Blue Rain, Shadow Rain, Amber og Gold).  Alle PAX finnes her.

————————————————————————

Q. Har dere noe tilbud, avslag, rabatter eller gratis freebies?

A. Ja altid, og masse! Salgspriser og pakkepriser på flere modeller fra PAX, G-pen, Magical Butter, Arizer, Flowermate og gratis gaver med kjøp av alle PAX, G-pen, og Dynavap. Se alt i følgende lenk: https://fordampere.no/produktkategori/salg/

————————————————————————

Q.  Sender dere virkelig «dritt» produkter «full med stein» fra Boveda, som det ble skrevet falske påstand om på nettet?

A. Nei selvfølgelig ikke! Og det var flere hendelser av trakassering og forsøk på utpressing mot bedriften med falske klager og krav om å sende ut gratis varer eller betal penger, eller trusler å skrive grove skadelige løgn på Facebook og online cannabis-grupper (ofte av tungere rusmisbrukere med psykiske vansker).  Heldigvis har vi støtte av en dyktig advokat som handterer saken.  Vi påminner at slik oppførsel er ulovlig og straffbart, og sett alvorlig på av myndighetene!

Boveda Inc selv skrevet følgende svar på slike anklagelser, som forklarer vitenskapen bak teksturen på deres produkter, og hvorfor krystaller og klumper er helt normale særing i vintertemperatursvingninger, men fungerer fortsatt fint: https://bovedainc.com/question/why-do-i-feel-small-crystals-or-hard-lumps-inside-my-boveda-3/

 

https://bovedainc.com/question/why-do-i-feel-small-crystals-or-hard-lumps-inside-my-boveda-3/

————————————————————————

Q. Hvorfor føles det som krystaller eller lumper noen ganger i Boveda?

A. Se svaret ovenfor, dette er helt normal.

Boveda Inc selv skrevet følgende svar på slike anklagelser, som forklarer vitenskapen bak teksturen på deres produkter, og hvorfor krystaller og klumper er helt normale særing i vintertemperatursvingninger, men fungerer fortsatt fint: https://bovedainc.com/question/why-do-i-feel-small-crystals-or-hard-lumps-inside-my-boveda-3/

————————————————————————

Q.  Jeg vil få noe gratis / betal medisinen min / gi meg medisinen din / selger dere narkotika pga jeg vil kjøpe / jeg vil få pengene tilbake for noe jeg har kjøpt / jeg vil prøve å utpresse og true bedriften for å få gratis varer eller penger eller medisin

A: Svaret er Nei, Nei, Nei, Nei, Nei og Nei.

Helt enkelt forklart:

1) Bedriften har ikke råd eller ansvar å betale for andres medisin eller levekostnader særlig når de prioriterer budsjettene sine på andre ting. 

2) Alle har ansvar å skaffe egne lovlige resepter og betal egne apotekregninger, ingen andre

3) Nettbutikken selger KUN lovlige varer som er ment å brukes i henhold til norsk lov (men selgeren kan ikke holdes ansvarlig hvis dette overtredes av kunden etter kjøp)

4) Grunnen man kan ikke kjøpe og bruke en medisinsk elektronisk vare og så ombestemme seg, som med enkelte andre produkter, er pga varen kan da ikke selges til en ny pasient, pga sårbarheten til kundene og varene med risiko for kontaminasjon og mer (samme gjelder sendinger som allerede ble sendt i posten med sporing).

MEN produsentene tilbyr egne garanti der hvis varen er defekt pga feil fra deres side så skal den repareres eller byttes ut gratis.

Og det er selvfølgelig lov å kansellere eller endre bestillinger før de blir betalt og sendt, eller utsette betaling noen uker til etter lønning. Bare gi beskjed 

5) Se svarene ovenfor angående forsøk på utpressing, trusler og trakassering mot bedriften; «Vi påminner at vi har advokatstøtte og slik oppførsel er ulovlig og straffbart, og sett alvorlig på av myndighetene.»

————————————————————————

Q. Jeg har ikke lovlig resept enda men har en diagnose som burde kvalifiseres, har du noen info som kan hjelpe meg i prosessen?

A. Les følgende lenk, masse nyttig info samlet om regelverk fra partnersiden Cannabis Norway anno 2019 www.cannabisnorway.no

————————————————————————

Q.  Kan jeg bestille noe som ikke finnes på nettsiden, eller i en annen farge; i så fall når kan jeg få det?

A.  Skriv en melding og spør, så skal vi finne ut av det   Hvis EU-grossisten har så kan den ofte sendes til Oslo i løpet av et par uker til en måned.

————————————————————————

Q. Dere har lavere priser enn alle de fysiske butikkene og de fleste nettbutikker i Norge, jeg vil kjøpe noe fra dere og støtte bedriften Fordampere.no men sett samme vare for litt lavere ellers i landet.; kan dere matche andres priser?

A. Kanskje, spør og vi skal prøve, og tilpasser der det er mulig 🙂  Men noen ganger er det ikke mulig å senke prisene enda lavere uten å gå i tap, pga andre større selgere får lavere innkjøpspriser for større kvanta, eller de selger en annen versjon av varen de har fått til en lavere pris før eller etter våres ble innkjøpt.

————————————————————————

Q. Hva er deres wholesale-priser?

A.  Hvis dere er en vennegjeng eller familie eller pasientforening eller apotek eller sykehus eller behandlingsted osv (eller privatsamler) som tenkt kjøpe mange varer sammen, vi kan gledelig gi hyggelige rabatter, bare spør    Ellers hvis du tenkt lage en konkurrerende lignende nettbutikk; finn heller på en annen form for litt mer original business-modell, isteden for å kopiere en eksisterende 😉

————————————————————————

Q.  Jeg synes bedriften er så fett og jeg støtter dere 100%, hvordan kan jeg bidra og hjelpe dere å vokse?

A.  Mange måter; kjøp produktene, «Lik» og dele Facebook-siden og innleggene og inviter venner å like den, Følg på Instagram, send lenk til venner som du synes kan være interessert i våre produkter, spre ordet med positive online-reviews og anbefalinger til bekjente.  Alt settes pris på <3.

————————————————————————

Tusen takk igjen til alle hyggelige fornøyde kunder, vi satser på at det blir minst 1000+ til neste årene!  Fordamping er fremtiden!