Har du spørsmål? Bare ta kontakt via fordampere@outlook.com eller Facebook.com/fordampere.  Ellers les videre og se om du finner svarene på noen «frequently asked questions»:

Q. Hva er historien bak nettbutikken?

A.  Stiftet 2020 i Oslo etter alvorlig sykdom med målet å hjelpe folkehelsen og bidra til lindring i andre pasienter som lider, gjennom å tilby Norges beste utvalg og service i fordampere til medisinsk bruk, med mindre profitt enn konkurrentene.  Inspirert av Nederlandske «De Verdamper», og første og eneste i Norge å selge Verdamper-merket under eksklusiv lands-avtale.

Fordampere.no er en underenhet og bransje av en som driver med tjenester innenfor friluftsliv, idrett, helse og velvære, med oppdrag gjennom nasjonale foreninger og idrettsklubber og private aktører.

Q. Hvordan foregår bestillinger og betaling?

A.  Kunden sender inn en bestilling via handlekurv og checkout på nettsiden, eller å sende Epost eller Facebook-melding.  Kunden får deretter en faktura og betalings-forespørsel i Vipps, eller kan velge å betale fakturaen via bankoverføring hvis de foretrekker.  Kunden får spøringsnummeret fra Posten når varene sendes i posten fra Oslo i løpet av 24 timer etter betaling.  Ellers kan de avtale fysisk oppmøte i bydel gamle Oslo å bytte varen mot betaling, enten i kontant eller vipps.

Q. Hvorfor er det ingen kortbetaling på nettsiden lengre?

A.  Kortbetaling ble deaktivert pga 5 forskjellige leverandører av VISA og Mastercard betalingstjenester for nettbutikker i Norge alle forby avtaler på nettsider som nevner forbudne ord som «fordampere» og «medisinsk cannabis».  Men siden bedriften følger 100% norsk lov og fører regnskap og betaler MVA til staten og jobber med mye annet forskjellig det er lov å ta imot betalinger via bedriftskonto, kontant og Vipps#.

Q. Hvilken vapourizers er best og anbefales?

A.  Alle.  Spørs på personlig smak, bosituasjon, forbruk, økonomi og mange andre faktorer.  Men kort svart; Verdamper, Volcano, Mighty, Crafty, Arizer, PAX, Stundenglass (eller Boundless, Flowermate, Gpen og Dynavap for lavpris under 2000kr).  Og Magical Butter Machine og Decarbox for å lage oljer.

Les gjerne hele Fordampere.no sin vapourizer guide her:

Q. Bestillingen haster; kan jeg få produktene samme dag eller neste?

A.  Vi kan oftest møte deg i Gamle Oslo samme dag eller neste, avhengig av andre planer, bare ta kontakt.  Ellers for resten av Norge, vanlig post på 100-150kr tar 2-5 dager (men noen ganger opptil flere uker eller maks en måned).  Hvis du trenger neste-dag hastesending fra posten som garanterer levering i 24-48 timer dette koster rundt 1200kr, avhengig av hvor i landet.

Q. Hvor mange kunder har handlet gjennom bedriften? 

A. Nesten 200 fordampere.  Men bedriften har jobbet på andre typer oppdrag for hundrevis av mennesker (f.eks aktivitetsledelse i friluftsliv og idrett).

Q. Hvilken fordampere selges flest av?

Bestselgende er PAX 3, Arizer Solo II, Boundless CFX (og tidligere utgått versjoner CF og CFV), Stundenglass, og alt fra Storz & Bickel av Volcano, Mighty, Crafty (også noe Dynavap, Gpen, Flowermate, Xmax, Storm, osv).  Og Magical Butter Machine for edibles.

Q.  Sender dere virkelig «dritt» produkter «full med stein» fra Boveda, som det ble skrevet falske påstand om på nettet?

A. Nei selvfølgelig ikke! Og det var flere hendelser av trakassering og forsøk på utpressing mot bedriften med falske klager og krav om å sende ut gratis varer eller betal penger, eller trusler å skrive grove skadelige løgn på Facebook og online cannabis-grupper (ofte av tungere rusmisbrukere med psykiske vansker).  Heldigvis har vi støtt av en dyktig advokat som handterer saken.  Vi påminner at slik oppførsel er ulovlig og straffbart, og sett alvorlig på av myndighetene!

Boveda Inc selv skrevet følgende svar på slike anklagelser, eller svar på «hvorfor forekommer det noen ganger krystaller eller klumper».  Følgende lenk forklarer vitenskapen bak teksturen på deres produkter, og hvorfor krystaller og klumper er helt normale særing i vintertemperatursvingninger, men produktet fungerer fortsatt helt fint.  Vennligst les her: https://bovedainc.com/question/why-do-i-feel-small-crystals-or-hard-lumps-inside-my-boveda-3/

Q.  Jeg vil få noe gratis / betal medisinen min / gi meg medisinen din / selger dere narkotika pga jeg vil kjøpe / jeg vil få pengene tilbake for noe jeg har kjøpt / jeg vil prøve å utpresse og true bedriften for å få gratis varer eller penger eller medisin

A: Svaret er Nei, Nei, Nei, Nei, Nei og Nei.

Helt enkelt: 

1) Bedriften har ikke råd eller ansvar å betale for andres medisin eller levekostnader særlig når de prioriterer budsjettene sine på andre ting.  Skjerp deg. 

2) Alle har ansvar å skaffe egne lovlige resepter og betal egne apotekregninger, ingen andre

3) Nettbutikken selger KUN lovlige varer som er ment å brukes i henhold til norsk lov (men selgeren kan ikke holdes ansvarlig hvis dette overtredes av kunden etter kjøp)

4) Grunnen man kan ikke kjøpe og bruke en medisinsk elektronisk vare eller tilbehør og så ombestemme seg, som med enkelte andre produkter, er pga varen kan da ikke selges til en ny pasient, pga sårbarheten til kundene og produktenes sensitiv natur og formål, med mange pasienter i risikogruppen med risiko for kontaminasjon og mer.

MEN produsentene tilbyr egne garanti der hvis varen er defekt pga feil fra deres side så skal den repareres eller byttes ut gratis.

Og det er selvfølgelig lov å kansellere eller endre bestillinger før de blir betalt og sendt, eller utsette betaling noen uker til etter lønning. Bare gi beskjed.

5) Se svarene ovenfor angående utpressing, trusler og trakassering; «Vi påminner at vi har advokatstøtte og slik oppførsel er ulovlig og straffbart, og sett alvorlig på av myndighetene.»

Q.  Kan jeg bestille noe som ikke finnes på nettsiden, eller i en annen farge; i så fall når kan jeg få det?

A.  Skriv en melding og spør, så skal vi finne ut av det   Hvis EU-grossisten har så kan den ofte sendes til Oslo i løpet av noen uker.

Q. Hva er deres wholesale-priser?

A.  Hvis dere er en vennegjeng eller familie eller pasientforening eller apotek eller sykehus eller behandlingsted osv (eller privatsamler) som tenkt kjøpe mange varer sammen, vi kan gledelig gi hyggelige rabatter, bare spør.   Ellers hvis du tenkt lage en konkurrerende lignende nettbutikk; finn heller på en annen form for litt mer original business-modell, isteden for å kopiere en eksisterende 😉

Q.  Jeg synes bedriften er så fett og jeg støtter dere 100%, hvordan kan jeg bidra og hjelpe dere å vokse?

A.  Mange måter; kjøp produktene, «Lik» og dele Facebook-siden og innleggene og inviter venner å like den, send lenk til venner som du synes kan være interessert i våre produkter, spre ordet med positive online-reviews og anbefalinger til bekjente.  Alt settes pris på <3.

Tusen takk igjen til alle hyggelige fornøyde kunder, vi satser på at det blir minst 1000+ til neste årene!  Fordamping er fremtiden!